Szombat, 2023-09-23, 09:52:56
Üdvözöllek Vendég | Regisztráció | Belépés

Az én világom

Honlap-menü
Belépés
A fejezet kategóriái
Ami a mesék mögött van [3]
Felejtsd el amit hallottál! Ez az igazi sztori!
Eszeveszett történelem [7]
Mi történt valójában? Oknyomozás.
Gusztika [2]
Egy kiscica története
Macskatörténetek [9]
Egy kis kandúr és egy nyugdíjas öregúr barátsága.
Non omnis moriar [3]
Belvárosi történet
Sárkánynapló [20]
Egy csökkent értelmű sárkány naplója
Vegyesfelvágott [20]
Ami éppen eszembe jutott.
Cybermesék [2]
Mesék a bitek világából
Letöltés [16]
Letölthető irodalom
Viccek [3]
Csak a javából!
Keresés
Naptár
«  Március 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
 • Magyarország dióhéjban
 • Unicita kedvencei
 • Gasztrokalóz
 • Csevegő.net
 • Csevegő.net fórum
 • A Süticsapat weboldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Blog

  Főoldal » 2011 » Március » 19 » Árpád a punk (történelem dióhájban)
  06:53:33
  Árpád a punk (történelem dióhájban)
  Árpád a punk (történelem dióhájban)

  Ezt nem én írtam, tisztelt bíróság, ártatlan vagyok! Mindamellett tartom olyan jónak, hogy minden skrupulus nélkül betegyem ide. Nem tudom ki a szerző, bár egy kicsit Nagybandós, kicsit Bonczgézás, és rokon velem is. Nem véletlenül adtam a címet, a dióháj nem elírás. Azért van, hogy lássátok, én sem vagyok teljesen százas. Mindenesetre Kleio - aki a történetírás múzsája - forog a sírjában, olyannyira, hogy elment ventilátornak. No de -ahogy egy sebész barátom mondaná - vágjunk bele:


  Cézár nyílj ki, mondta Brutus és belevágta a tőrt. Hátul Antoniusék összesúgtak: Ez már döfi! Egy katona sehogy sem akart harcolni a légiósok ellen. Azok csodálkozva körbeveszik, de érdeklődésükre csak ennyit mond: Szabin vagyok. 
  És kezdődött a Kárpát medence története. 
  Hun volt, hun nem volt. Élt egyszer Attila, aki egy hamis damaszkuszi pengét előrántva így kiáltott: Csoda szar vas! És lett lészen nosza. Kezdődött a magyar történelem megannyi huszárvágással és meg annyi császár metszésével. Tas alkoss, gyarapíts! Nem Töhötöm. Álmos vagyok. Ez Huba. És megkondultak a harangok és Őrsbe szorult az öklük. 
  Sétálunk az Árpádok alatt, Géza kézben. István király vágtat fakón. Valaki rálő a tömegből, de Gellért kap a lövedék, s ő lőtt sebbel lobbal elillan. Országom egy hóhér! (Halotti beszéd...) Hej, magyar hon! Van sok rozsod, volt sok búzád, de nem volt több Árpád... Így halt ki az Árpád-ház. 
  Elpusztult az aranybullát tojó tyúk. IV. Béla vagy negyedik Béla aki korszerűsítette a közigazgatást, felszámolta a tatár járásokat, egyik nyilatkozatában emígyen szólott: Hej, tatárok, tatárok! Hoztok is, bifsztek is. Az Anjouk úristenit! De Salamon töke még messzire látszott... 
  Moldva csinált problémának hittük a török sereget is, De mikor Dugonics tituszt kapott, hát kitört a háború. Néhány végbéli vitéz felsóhajtott: Csak az a vég, azt tudnám feledni... Győzött a Dózsa, győzött a Dózsa! Tegnap a parasztok felkeltek! Megreggeliztek, majd kiegyenesített kaszáikkal üldözték Zápolyát, akit egyébként még veszett kutyák falkája is üldöz. Több is veszett Mohácsnál. A törökök persze tudták, hogy a fáknak melyik oldala Mohács... 
  II. Lajos maga itta meg a Cselének a levét. 
  Földet osztottak. Mindenki kapott egy fél holdat. Az ország három tagba szakadt. Megtanultunk Isztanbul, de Gül babát tőrbe csalták. Húzd rá kóczi! Ne Thököly! Nem oda Buda! Kiabáltunk, persze ekkor Buda már rég oda volt. 
  És Salamon töke Mária Terézia kezébe került. De kifogjuk a bécsi szelet a vitorlájukból. Persze Szilágyi Erzsébet ekkor már a fasorban sem volt. 
  Folyt a világtörténelem is. 
  Bocsánat, elveszett az egész spanyol hajóhad? Nem, csak a harmada. Bléket kaptak. Egy bizonyos Nagy Katalin nevű cárnő így szólott: Elnézést uraim, mennem kell, Szentpétervár. Ha ott lett volna egy bizonyos Vlagyimir Iljics, csak ennyit mondott volna: Jól illik ez a len ing rád. Egy Napóleon nevű császár nem dupla Nelsont rendelt, mondván: Korzika vesém. 
  De holló hollónak nem kaparja ki a gesztenyét, mikorra a helyzet tarthatatlanná vált, hát megkérdeztük: Gyalog megyünk, vagy szabadok, s minthogy a válasz jól hallható igen volt, így kérdést nem képezett a cselekendő irány. Rohantunk a forradalomba, s mikor a közepére értünk, rémülten láttuk, hogy már csak kifelé vezet az út. Futott Jellasics a-gyáva-l nehezen követve korunk eseményeit. Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a régi mente... Újat húztak, de valahány csepp esett rája, annyi áldás szájon vágta. 
  Így éltünk, de élhettünk volna még nagyobb sikereket is. Petőfi magának választott csillagot. Kossuthból cigaretta lett. Széchenyi lánchídként végezte a Duna két partja közt. Bem apó bemondta az ultimátumot... és mindenki előtt Világos lett. S a kiegyezés után az ország a millenniumra készült. Megkérdeztük a császárt: Hát assziszi szent Ferencz, hogy ez így jó lesz? 
  Egy bizonyos Kun Béla egy másik bizonyos Vlagyimír Iljicstől táviratot kapott: Hát maguknak egy szikra távírójuk sincs? De van! Volt rá vágva a válasz és gyerekek tódultak az utcára és kiabálták: mi ki, mi ki, Horthy Miki! Leszek ti még bolsevik! És az illegális kommunista párt illegalitásból illegalitásba vonult. 
  A Donnál a magyar hadsereg a második. Volt. Kodály figyelmeztet: Kállai kettős politikát folytat. 
  Matahari tárgyalásán a védő így fordul az esküdtekhez: Uraim! Mentsék fel szegény kémet. A háború, ha nem is éppen hiro-simán, de befejeződött. S a nürnbergi mesterdalnokok perén még elhangzott néhány tisztafa-jú ária, de azért az igazság is szolgáltatva lett. 
  Magyar Rádió, Budapest. 
  1945 április 03. Jó estét kívánok! 
  1945 április 04. Jó estét kívánok! 
  S egy bizonyos Joszip Sztálin a balti népekhez intézett beszédében ekképp szólott: Akinek az Isten észt adott, adjon hozzá Litvánt is! És ez így is Lett. 
  Kínában megjelenik az első német nyelvű napilap, a Mao cejtung. 
  Elkészülni, vigyázz, Rajk! Kezdődnek az ötvenes évek.... (Kiadjuk a jelszót: Aki kesztyűt vásárol, legyen annyi esze, nézze meg nincs-e benne az ellenség keze!) Ávo cézár! (Többen mondták, hogy Andrássy út hat van.) 
  Péter Gábor és Farkas Mihály ellátogatott egy előadásra. (Új tendenciák mutatkoztak az amatőr színjátszásban. A darabokat a vasfüggöny mögött játszották.) Így történt, hogy a Nemzetibe a Péter és a Farkas ment. A Sztahanovról elnevezett horgászversenyen valaki kifogta az úttörők tizenkét pontyát. 
  Rákosi Mátyás mindent beismer: Elvtársak, hajszál híján kopasz vagyok! 
  (Közmondás: Aki ötöl-hatol, előbb-utóbb ötvenhatol!) Nem Mindszenti, ami fénylik! 
  Magyar Rádió, Budapest. 
  1956 október 22. Jó estét kívánok! 
  1956 október 23. Jó estét IVÁNOK! 
  S mi büszke magyarok! Büszkék vagyunk tudósainkra. Bánki Donát rekesztett, Csonka Magyarország. Kandó Kálmánnak köszönhetjük, ha néhanapján nagymamáinkat a Batthyány téren elragadja a HÉV. (Magyar találmány a lidércnyomás mérésére kifejlesztett Manó méter is.) Soro sötét Erdély! Dühöng a déli széle országunknak. Határainkon túli határaink vannak... Nincs Kárpátlás?! 
  A disznó, öbölbeli amerikai zsoldosok így kiáltoznak: Castrot akarok kötni! Castrot akarok kötni! A Vietnamban harcoló francia csapatok megtanulták, merről Fú a Dien Bien. Új gazdasági mechanizmusunkhoz új gazdaság is társul. Testvérnépeink rendőreinek ügybuzgalmát mutatja, hogy ha szólítja őket a kötelesség, hát Visztulában hagynak csapot, papot... 
  A nemzetközi terrorizmus seregszemléjén utoljára a svédek vitték el a Palmét. 
  Mi itt egy GMK-n belüli PJT keretében kötvényeket bocsátunk ki. A kötvényekért az állam jót áll. De ki áll jót az államért? 
  Most érkezett a hír: A csernobili katasztrófát még nem tudni, hogy a nyugati láncreakciós körök, vagy a honi nehéz elemek okozták-e. Mindenesetre a TASSZ jelentette: Már madame Curie is csodálkozott az urán!
  Kategória: Eszeveszett történelem | Megtekintések száma: 1092 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): abszurd, történelem | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  avatar