Vasárnap, 2024-09-08, 02:08:31
Üdvözöllek Vendég | Regisztráció | Belépés

Az én világom

Honlap-menü
Belépés
A fejezet kategóriái
Ami a mesék mögött van [3]
Felejtsd el amit hallottál! Ez az igazi sztori!
Eszeveszett történelem [7]
Mi történt valójában? Oknyomozás.
Gusztika [2]
Egy kiscica története
Macskatörténetek [9]
Egy kis kandúr és egy nyugdíjas öregúr barátsága.
Non omnis moriar [3]
Belvárosi történet
Sárkánynapló [20]
Egy csökkent értelmű sárkány naplója
Vegyesfelvágott [20]
Ami éppen eszembe jutott.
Cybermesék [2]
Mesék a bitek világából
Letöltés [16]
Letölthető irodalom
Viccek [3]
Csak a javából!
Keresés
Naptár
«  Március 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • Gasztrokalóz
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0

    Blog

    Főoldal » 2011 » Március » 19 » Cézár Gyula a nagy hódító
    06:54:29
    Cézár Gyula a nagy hódító
    Cézár Gyula a nagy hódító


    Állítólag Vénusztól származott. Cö cö! Akkoriban mindent elhittek az emberek. Ha én most azt állítanám, hogy Adonisztól származok, frankón fejbevernének egy péklapáttal. Legalábbis a vigyorgóba bérletet válthatnék. 
    Mindettől függetlenül nem volt akárki. Össze-vissza hódítgatott. A germánok, a gallok, a britek és még sok más nép, úgy gondolta, hogy nem hogy nagy, de inkább gonosz kis emberke ez a Gyula. A galokat lehet, hogy azért zaklatta, mert a vezérük nem akart nevet változtani. Istentelenül kimondhatatlan neve volt. Valami Velorex, vagy Velocipéd, esetleg Vercingetorix (ejtsd: Kovács János), vagy ilyesmi. 
    Gyula ráadásul egyeduralmat akart Rómában. Ettól persze a rómaiak egy része lábrázást kapott, mert nem szerették a királyos dolgokat (gondoljunk csak Tarquinius Superbusra). 
    Képes volt arra, hogy az akkori világ határáig, Britanniáig meneteljen. Ott azonban a britek halálra idegesítették a hülye szokásaikkal. Képesek voltak a csata közepén otthagyni az elképedt rómaiakat, mondván : Tea time !! 
    No meg a meleg sörük ... És sehol egy kupa bor! 
    Hamar haza is jött Gyulus, mert ráadásul a folytonos esőt sem bírta a beteges természete. 
    Átment Egyiptomba, ahol alaposan összeszűrte a levet a Claopátra nevű rosszéletű fáraónénivel. Persze azzal az ürüggyel, hogy megvédi testvérétől, aki szintén fáraó akart lenni. De hát ugye két fáraó egy csárdában ... 
    Csinált még sok érdekes dolgot. Pl átkelt a Rubiconon és akkor mondta, hogy: Alea iacta est! Vagyis állítsátok élélre az aktákat este. Nem tudom ennek mi értelme, de a kortársai biztos értették. 
    Egy jós azt mondta neki, hogy óvakodjon március idusától (ezt most is jövendölhetné bármelyik jós a kormányoknak). Ő azonban nem hitt neki és elment a szenátusba a nevezett napon. Ott persze a szenátornak álcázott varrónők akkurátusan perforálták. Az esemény annyira aláásta az egészségét, hogy ott helyben belehalt az inzultusba. 
    A rómaiaik utána jöttek rá, hogy mekkora marhaság volt eltenni láb alól. Így aztán kitört a polgárháború, ami szintén egy marhaság, mert nem polgárok, hanem katonák vagdalták miszlikre egymást.

    Kategória: Eszeveszett történelem | Megtekintések száma: 929 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): róma, Ceasar, történelem, Julius | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    avatar