Péntek, 2024-04-26, 00:36:03
Üdvözöllek Vendég | Regisztráció | Belépés

Az én világom

Honlap-menü
Belépés
A fejezet kategóriái
Ami a mesék mögött van [3]
Felejtsd el amit hallottál! Ez az igazi sztori!
Eszeveszett történelem [7]
Mi történt valójában? Oknyomozás.
Gusztika [2]
Egy kiscica története
Macskatörténetek [9]
Egy kis kandúr és egy nyugdíjas öregúr barátsága.
Non omnis moriar [3]
Belvárosi történet
Sárkánynapló [20]
Egy csökkent értelmű sárkány naplója
Vegyesfelvágott [20]
Ami éppen eszembe jutott.
Cybermesék [2]
Mesék a bitek világából
Letöltés [16]
Letölthető irodalom
Viccek [3]
Csak a javából!
Keresés
Naptár
«  Március 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • Gasztrokalóz
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0

    Blog

    Főoldal » 2011 » Március » 19 » II, Ramszesz
    06:47:56
    II, Ramszesz

    II. Ramszesz

    Eszeveszett történelem - II. Ramszesz


    Hát nem semmi figura volt az biztos. Feleségét Nefreterit (Nefertiti, Nefretáre,Nefertáre, stb.) az ókor legszebb asszonyának tartották. Gyártották is a kölyköket tucatszámra. Dunát lehetne rekeszteni az általuk előállított utódokból. Imádta önmagát és a háborúsdit. Le s fel menetelt a sivatagban és a hettitákkal verekedett. Leghíresebb csatája, a Kádes mellett folyt le, ahol két napig pofozkodtak II. Muwatallis hettita királlyal. A végeredmény 1:1 lett, de persze mindkét fél hatalmas győzelemként állította be a dolgot. Nem ismerős ez valahonnan? Természetesen a győzelmet csakis II Ramszesz személyes hősiességének lehet köszönni. Ő egymaga hentelte le az egész hettita sereget, és állította meg az ellenséget. Tisztára Rambó Jóska az ókorból! 
    Nézzük hát azt az ominózus csatát! 
    A hettiták alaposan átverték Ramszeszt, pedig nem is olvasták Szun-cu könyvét. Az egyiptomiak azt hitték, hogy messze vannak még, de voltaképpen a szomszéd bokorban csücsültek. Lényeg a lényeg, egymásnak estek derekeasan. Két napig püfölték egymást, és csak némi rövid villásreggeli kedvéért tartottak kisebb szüneteket. Rami teljesen be volt tojva, hogy most mi lesz. Kevesebben voltak, és teljesen át voltak verve. Nosza szekérre ugrott Rami (a lovasságot nem ismerték még akkoriban) és uccu neki! El akart menekülni, de mivel a földrajz órákon csak az agyagkatonáival játszott, sík hülye volt a helymeghatározáshoz. Naná, hogy más irányba indult el!! Egyenesen nekivágtatott a hettitáknak. Azok persze tátott szájjal bámultak, amikor a porfelhőből előbukkant a buggyant és teljesen eltévedt fáraó. 
    Természetesen kedvenc fáraónk úgy megijedt, hogy teljesen eltorzult arccal, magából kikelve üvölteni kezdett a félelemtől. Az ellenség katonái persze azt látták, hogy itt van egy fura figura, dühtől eltorzult pofával és valami érthetetlen nyelven ordít, mint a sakál. Naná, hogy összecsinálták magukat! 
    Eközben Paszer, a fáraó vezére, szólt a katonáinak, hogy: "Eriggyetek fiaim, hozzátok mán vissza ezt a sült bolondot!" Azok meg elindultak a teljesen eltévedt és abszolút beszart nagyfőnök után. 
    A fáraó persze ijedtében elkezdett hadonászni a túlméretes bicskájával és a nagy számok törvénye alapján, levágott néhány hettitát. Közben persze óegyiptomi nyelven (mást nem is ismert) üvöltött torka szakadtából, hogy valaki vigye már haza. A hettiták persze (akik csak hettitául tudtak), azt hitték, hogy rettentő és gyilkos átkokat hallanak. Világos, hogy az akkoriban teljesen hiszékeny és babonás katonák, menekülőre fogták a dolgot. Ekkor ért oda a fáraóért szalajtott katonaság és befejezték a "nagy művet". Ramszeszt visszavitték a táborba Paszerhez. 
    - Hú Paszikám, ha ezt láttad volna!! - kezdte, miután magához tért a rémülettől. 
    - Vágtam jobbra, csaptam balra és csak úgy hullottak, mint a legyek! 
    - Na persze! Vágtál és csaptál. És ez a penetráns illat, ez mi? 
    - Jaaaa, eeez? Hát, öööö, izéééé .... A lovak voltak! Teleették magukat valamivel, amitől állandóan finganiuk kell. 
    - No persze! A lovak. 
    - Paszikám! Ha már úgyis kifelé mész, szólj a szolgáknak, hogy hozzanak tiszta ruhát nekem. 
    - No persze. Tiszta ruhát. - dohogott Paszer - Még hogy a lovak voltak! A harcikocsi féknyom, meg ott virít a seggén! - és kiment. 
    Nos, valahogy így esett a dolog. Végül is kibékültek az ellenségek és boldogan éltek amíg... De ez már nem tartozik ide.
    Kategória: Eszeveszett történelem | Megtekintések száma: 840 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): paszer, fáraó, csata, hettita, ramszesz, történelem | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    avatar